طرز تهیه کلوچه فومن خانگی با دستور ساده لذیذ و خوشمزه + با فر و بدون فر

طرز تهیه کلوچه فومن خانگی

طرز تهیه کلوچه فومن خانگی یا دستور ساده لذیذ و خوشمزه + با فر و بدون فر

حالت شب

امروز دوست دارم آموزش پخت و آشپزی یک کلوچه سنتی و اصیل را با دستور ساده به شما عزیزان یاد بدم. طرز تهیه کلوچه فومن خانگی لذیذ و خوشمزه ما کار سختی نیست ولی فوت و فن خاصی داره که امروز یاد میگرید. طرز تهیه رو هم برای کسایی که فر دارن و هم برای اونایی که ندارم و هم برای کسایی که مهر کلوچه دارن و هم اونایی که ندارن یاد دادیم. طرز تهیه کیک شکلات و کشمش را نیز یاد بگیرید.

تعداد نفرات:
۴ نفر
آماده سازی:
۶۰ دقیقه
زمان پخت:
۲۰ دقیقه
زمان کل:
۸۰ دقیقه
مواد لازم برای تهیه کلوچه خانگی فومن
مواد لازم برای تهیه کلوچه خانگی فومن

مواد لازم برای خمیر کلوچه

  • آرد سفید : ۲ لیوان
  • تخم مرغ : ۱ عدد
  • شیر : ۳ ق غ
  • آب ولرم : ۳ ق غ
  • ماست : ۳ ق غ
  • شکر : ۴ ق غ
  • کره ۳۰ گرم
  • پودر خمیر مایه : ۱ ق غ
  • بیکینگ پودر یک ق چ

مواد لازم برای مواد میانی

  • پودر گردو : یک سوم لیوان
  • پودر قند : یک سوم لیوان
  • کره : سه ق غ
  • آرد سفید : ۲ ق غ
  • پودر دارچین : ۱ ق غ
نحوه تهیه خمیر کلوچه
نحوه تهیه خمیر کلوچه

اول از همه نصف لیوان آب ولرم (حتما ولرم) و یک ق غ شکر رو حل میکنیم و بعدش یک ق غ پودر خمیر مایه رو بهش اضافه میکنیم و درشو میزاریم یجای ولرم تا به عمل بیاد ، این کار رو حتما حتما اول انجام بدین تا از سالم بودن پودر خمیر مایتون مطمئن بشین.

پودر خمیر مایه اگه توی لیوان بعد از مخلوط شدن با آب پف نکنه صد در صد خرابه و اصلا استفادش نکین چون نونتون خراب درمیاد،بس دقت کنین تاکید کردم.

کره و شیر رو با هم توی ظرفی ریختم و با همزن هم زدم تا ترکیب بشه. تخم مرغ ، ماست و شکر رو هم اضافه کردم،همزدم.

مخلوط کردن مواد برای ساخت خمیر
مخلوط کردن مواد برای ساخت خمیر

خمیر مایه عمل اومده رو هم ریختم و بیکینگ پودر و آرد رو الک کردم و به تدریج داخل مواد ریختم و خمیر رو خوب ده دقیقه ورز دادم .

اماده سازی خمیر
اماده سازی خمیر

بعد توی ظرف تمیز خمیر رو گذاشتم روش رو پوشوندم و یک ساعت استراحت بکنه . برای مواد میانی : کره و آرد و پودر قند و پودر گردو و دارچین رو قاطی میکنیم تا خمیری بشه.

طرز تهیه کلوچه فومن سنتی خانگی

طرز تهیه کلوچه سنتی فومن بدون فر و با فر
طرز تهیه کلوچه سنتی فومن بدون فر و با فر

بعد از استراحت پف خمیر رو با ورز دادن گرفتم . از خمیر چونه هایی برداشتم ، توی دستم چونه ها رو کمی پهن کردم ، از مواد میانی ۲ تا ۳ ق م ریختم و گوله کردم و پیچیدم ، بعد با کف دستم کمی پهن کردم و توی سینی فر چیدم .

شکل دادن به کلوچه اصیل فومن
شکل دادن به کلوچه اصیل فومن
نحوه شکل دهی به کلوچه فومن بدون فر

من مهر مخصوص این کلوچه ها رو داشتم اگر نداشتین با یدونه ماسوره، (حتی یه درب بطری نوشابه )مهر بزنید.

پخت کلوچه سنتی فومن
پخت کلوچه سنتی فومن

دور تا دورش رو . برای رومال از یه زرده تخم مرغ و زعفران رو با هم مخلوط و با فرچه رومال زدم.

روش پخت روی گاز (بدون فر) : شعله پخش کن با حرارت ملایم روی شعله متوسط میزاریم داغ بشه بعد تابه رو روش قرار بدین درش رو ببندین و مدت بیست دقیقه زمان میبره تا آماده بشه بعد این زمان آماده است بزارید.
روش پخت داخل فر. در فر از پیش گرم شده صد و هشتاد درجه به مدت ۲۰ دقیقه قرار دادم ، اخر کار یکی ، دو دقیقه گریل رو روشن کنید تا کمی روش خوشرنگ بشه.

5/5 (3 نظر)
پسندیدن :
4 0
بازدید:
146
برچسب های مقاله:
دسته بندی مقاله ها:
پیشنهاد سرآشپزکیک ‌و شیرینی

دیدگاهتان را بنویسید