طرز تهیه قلیه ماهی با کله ماهی + دستور پخت

طرز تهیه قلیه ماهی با کله ماهی + دستور پخت

طرز تهیه قلیه ماهی با کله ماهی + دستور پخت

حالت شب

قلیه ماهی یکی از غذاهای پر طرفدار در استان بوشهر میباشد؛ غذایی مناسب برای همه فصول ؛ولی کاربرد نوع ماهی در فصول سال برای پختن قلیه متفاوت است؛ مثلا بوشهریها برای فصل زمستان برای درست کردن قلیه از ماهی هامور یا سرخو و یا سنگسر و چنانچه مایل باشند سکن استفاده میکنند. اما در این بخش آشپزی بیکوک با شما هستیم با طرز تهیه قلیه ماهی با کله ماهی
اصل قلیه تند و تیز بوشهری میباشد. همچنین میتوانید طرز تهیه خورشت کدو تنبل و طرز تهیه سیر قلیه محلی گیلان را مشاهده فرمایید.

حتی کاربرد سبزی هم زمستانی و تابستانی فرق دارد ؛ تعجب نکنید اینا را قدیمی ها بهتر میدانند و این غذا حاصل تجربیات اونا را شما هم بدونید.

تعداد نفرات:
۶-۷ نفر
آماده سازی:
۳۰ دقیقه
زمان پخت:
۳ ساعت
زمان کل:
۳ ساعت و ۳۰ دقیقه

مواد لازم

  • ۷۵۰ گرم سبزی ماهی
  • پیاز بزرگ ۲ عدد
  • آب تمر ترجیحا از نوع تمر سیاه تهیه شود
  • ۱ قاشق غذاخوری آرد
  • ماهی حدود نیم کیلو(سرو دم خیلی مزه میده و به قلیه ماهی رن و لعاب خاص میده/هامور /سنگسر/سکن/سرخو)
  • سیر ۴۰ تا ۵۰ حبه/فلفل هندی یا چیلی پودرشده ۲تا۳ ق م(حتما فلفلش از نوع خوب و خیلی تند باشه)
  • تخم گشنیز
  • روغن به اندازه ی لازم

طرز تهیه قلیه ماهی با کله ماهی

  • اول از همه سبزیها را خرد کرده و کنارمیذاریم. اگه سبزی خشک  شده داشتید اول باید سبزی خشک را با آب  گرم خیس کنید.
  • سپس پیازها را نگینی خرد کرده سرخ میکنیم قبل از طلایی شدن سیر و فلفل و ادویه و نمک و تخم گشنیز کوبیده شده را روی پیاز داغ میریزیم و تفت میدهیم.
  • بعد سبزیها را روی اونا میریزیم سبزی خشک رو هم پس از اینکه خوب آبش را گرفتیم اضافه میکنیم؛کمی آنها رو باهم تفت میدهیم و ماهی های پاک وتمیز شده را روی مواد می غلطانیم تا عطر مواد رو به خودشون بگیرند؛
  • شعله را کم میکنیم و دو سه دقیقه میذاریم بعد آب تمر را آرام آرام به مواد اضافه میکنیم و در ظرفی دیگر یک قاشق آرد با کمی صاف کرد و روی مواد می ریزیم؛ با کف گیر یکبار هم میزنیم.
  • سپس درب ظرف را نیم لا میگذاریم یعنی کلن درب ظرف غذا را نمیبندیم ؛ چون بقول قدیمی ها میبره که بد طعم میشود قلیه هم اگر درشو ببندی بد طعم میشود.؛ شعله را کم کرده به مدت ۳ ساعت میگذاریم دم بکشد و کمی از آب آن بخارشده و لعاب بیندازد و روغن رو بگیرد.
5/5 (1 نظر)
پسندیدن :
1 0
بازدید:
60
برچسب های مقاله:
دسته بندی مقاله ها:
پلوها و چلوهاپیشنهاد سرآشپز

دیدگاهتان را بنویسید